ARXIVLARNI RAQAMLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada arxiv hujjatlarini raqamlashtirish jarayonining nazariy asoslari, texnologik bosqichlari, raqamli arxivlarning axborot jamiyatidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasida arxiv ishi sohasini raqamlashtirish bo‘yicha olib borilayotgan davlat siyosati, jumladan, Prezident Farmonlari va Vazirlar Mahkamasi qarorlari asosida belgilangan strategik maqsadlar va ularga erishish yo‘llari batafsil yoritilgan. Shuningdek, raqamlashtirishning texnik va me’yoriy-huquqiy jihatlari, ushbu jarayonda duch kelinadigan muammolar va ularning yechimlari ilmiy-nazariy manbalar va O‘zbekiston arxivlarining amaliy tajribasiga tayanib o‘rganilgan.