DENOV TUMANIDA TA’LIM TIZIMINING RIVOJLANISHI: ARXIV HUJJATLARI TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Denov tumanida ta’lim tizimining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari arxiv hujjatlari asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda XX asr boshlaridan boshlab hududda ochilgan dastlabki maktablar, sovet davrida ta’lim tizimining kengayishi hamda mustaqillik yillarida amalga oshirilgan islohotlar yoritilgan. Arxiv materiallari asosida maktablar tarmog‘ining kengayishi, o‘qituvchilar tarkibi, ta’lim muassasalarining moddiy-texnik bazasi va zamonaviy ta’lim tizimiga o‘tish jarayonlari tahlil etilgan.