XORIJIY TIL TA’LIMIDA STRESSNI KAMAYTIRISH VA O‘QUV FAOLLIGINI OSHIRISHDA ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING ROLI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada xorijiy til ta’limida talabalar duch keladigan stress, xavotir va psixologik to‘siqlarni kamaytirishda zamonaviy raqamli texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Til o‘rganish jarayonida stress ko‘pincha nutqiy xatolardan qo‘rqish, o‘z fikrini erkin ifoda eta olmaslik, baholanish xavfi va kommunikativ vaziyatlarda ishonchsizlik bilan bog‘liq bo‘ladi. Raqamli platformalar, interaktiv ilovalar, sun’iy intellekt vositalari, onlayn testlar, virtual muloqot muhitlari va multimedia materiallari o‘quvchilarga qulay, moslashuvchan va qo‘llab-quvvatlovchi ta’lim muhitini yaratadi. Bunday texnologiyalar individual yondashuvni kuchaytirib, o‘quvchilarning mustaqil ishlash, o‘zini baholash va til ko‘nikmalarini bosqichma-bosqich rivojlantirish imkoniyatlarini kengaytiradi. Shuningdek, raqamli vositalar dars jarayonini qiziqarli, interaktiv va motivatsion shaklda tashkil etishga yordam beradi. Natijada o‘quvchilarning faolligi, o‘ziga bo‘lgan ishonchi va xorijiy tilni o‘rganishga bo‘lgan qiziqishi ortadi.