MA'MURIY BINONING ISSIQLIK, VENTILYATSIYA VA KONDITSIONERLASH (HVAC) TIZIMINI AVTOMATLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezisda ma'muriy binoning HVAC tizimini Siemens Desigo PXC kontrollerlari, harorat/CO₂ sensorlari va VAV (o'zgaruvchan havo hajmi) klapanlari asosida avtomatlashtirish ko'rib chiqilgan. An'anaviy termostat boshqaruvida harorat ±2,5°C tebranib, energiya sarfining 34,8% i bo'sh xonalarda isrof bo'ladi. Bandlikka asoslangan rejalashtirish va kaskadli PID rostlagich qo'llanilgan tizim haroratni ±0,5°C aniqlikda ushlab turdi va yillik energiya sarfini 27,6% kamaytirdi.