SURXONDARYO VILOYATI TUMAN ARXIVLARI FAOLIYATINI O‘RGANISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyati tuman davlat arxivlarining tashkil topishi, rivojlanish bosqichlari, asosiy faoliyat yo‘nalishlari hamda tarixiy hujjatlarni saqlashdagi o‘rni yoritilgan. Denov, Sherobod, Boysun, Uzun va Jarqo‘rg‘on tuman davlat arxivlari faoliyati misolida hududiy arxivlarning ilmiy-amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, mustaqillik yillarida arxiv sohasida amalga oshirilgan islohotlar va hujjatlarni raqamlashtirish jarayonlari haqida ko‘plab ma’lumotlar berilgan.