MNS YUQUMLI KASALLIKLARI: ENSEFALIT, MENINGIT, POLIOMIYELIT ETIOLOGIYASI, TURLARI, KLINIKASI, KECHISHI, DIAGNOSTIKASI, DAVOSI, HAMSHIRALIK PARVARISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ma’ruzada nerv tizimining yuqumli kasalliklari – Ensefalit, Meningit, Poliomiyelit haqida ma’lumot berilgan. Ma’ruzada kasalliklarning etiologiyasi, turlari, klinik belgilari, diagnostikasi, davosi, oldini olish choralari hamda hamshiralik parvarishi yoritilgan. Shuningdek Kerning, Brudzinskiy simptomlarini aniqlash usullari hamda Lyumbal punksiya o’tkazish algoritmi bayon qilingan.