ONTOGENEZNING ILK BOSQICHLARIDA INSONNING PSIXIK RIVOJLANISHIGA XOS XUSUSIYATLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada inson psixikasining ontogenez jarayonidagi ilk bosqichlari yoritiladi. Bola psixikasi shakllanishida biologik omillar bilan bir qatorda ijtimoiy va psixologik muhitning ta’siri ham muhim ahamiyat kasb etadi. Chaqaloqlik, go‘daklik va ilk bolalik davrlarida sodir bo‘ladigan asosiy psixik o‘zgarishlar, ularning mexanizmlari hamda bola rivojiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi.