FARGʻONA VODIYSINING NOYOB DORIVOR OʻSIMLIGI - LEPIDIUM FERGANENSIS L. (Ustozlar uchun, 2026)
Lepidium ferganense L. - Markaziy Osiyoga xos, kam o‘rganilgan ko‘p yillik o‘simlik bo‘lib, Brassicaceae oilasiga mansub. Ushbu maqolada o‘simlikning botanik tavsifi, kimyoviy tarkibi va dorivorlik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari Lepidium turkumiga mansub boshqa o‘simliklar bilan solishtirilib, uning farmakologik salohiyati baholanadi.