OʻQUVCHILARDA STRESSGA BARQARORLIK VA EMOTSIONAL CHIDAMLILIKNI RIVOJLANTIRISH OMILLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada stressga barqarorlik va emotsional chidamlilikni rivojlantirishning asosiy omillari tahlil qilingan. Inson hayotida uchraydigan turli psixologik bosimlar va qiyinchiliklar shaxsning ruhiy barqarorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada emotsional chidamlilikni shakllantirishda oila, ta’lim muhiti, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash, sog‘lom turmush tarzi hamda shaxsiy psixologik ko‘nikmalarning o‘rni yoritilgan. Shuningdek, stressni boshqarish va ruhiy barqarorlikni mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar berilgan.