BOSHLANG’ICH SINF MATEMATIKA TA’LIMIDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYASINI QO’LLASHNING METODIK ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada boshlang’ich sinf matematika ta’limida muammoli ta’lim (problem-based learning) texnologiyasini qo’llashning ilmiy-metodik asoslari, didaktik mohiyati hamda amaliyotga joriy etish yo’llari ko’rib chiqilgan. Tadqiqotda muammoli vaziyatlarni yaratish usullari, G.Polya taklif etgan masala yechishning to’rt bosqichli modeli va muammoli matematika darsini loyihalashning besh bosqichli pedagogik modeli taklif etilgan. Tajriba-sinov natijalari muammoli ta’lim texnologiyasi boshlang’ich sinf o’quvchilarining matematik tafakkuri va mustaqil masala yechish kompetensiyasini rivojlantirishda samarali ekanligini tasdiqlaydi.