O‘QUVCHILAR XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH VA ZO‘RAVONLIKNING OLDINI OLISH MASALALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilar xavfsizligini ta’minlash va zo‘ravonlikning oldini olishning dolzarb masalalari yoritilgan. Ta’lim muassasalarida sog‘lom va xavfsiz muhit yaratish o‘quvchilarning jismoniy, ruhiy va ijtimoiy rivojlanishining muhim sharti hisoblanadi. Maqolada zo‘ravonlikning kelib chiqish sabablari, uning salbiy oqibatlari hamda profilaktik choralar tahlil qilingan. Shuningdek, oila, maktab va jamoatchilik hamkorligining ahamiyati ochib berilgan.