ABDULLA ORIPOV SHE’RLARIDA MUSTAQILLIK VA VATANPARVARLIK TUYG‘ULARINING BADIIY TALQINI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston xalq shoiri Abdulla Oripov she’rlari misolida mustaqillik va vatanparvarlik tushunchalarining badiiy talqini keng yoritilgan. Oripov ijodining yetakchi mavzulari sifatida Vatan, erkinlik, millat, tafakkur va halollik, ozodlik uchun kurash hamda istiqlolga bo‘lgan cheksiz intilish tahlil etiladi. She’riy namunalar asosida milliy g‘urur, tarixiy xotira, orzu-umid va chinakam hurmat tuyg‘ulari ifodalangan. Shuningdek, ushbu maqolada Oripov she’riyatining xalqni uyg‘otuvchi, tom ma’noda badiiy va tarbiyaviy kuchi keng qamrab olingan.