BO‘LAJAK TARBIYACHILARDA KASBIY KREATIVLIKNI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak tarbiyachilarning kasbiy kreativligini funksional yondashuv asosida rivojlantirish masalasi keng yoritilgan. Kasbiy kompetentlik tushunchasining mazmun mohiyati, uning tarkibiy komponentlari – nazariy bilimlar, amaliy ko‘nikmalar, kommunikativ va innovatsion salohiyat, shuningdek, shaxsiy va motivatsion jihatlar tahlil qilinadi. Funksional yondashuv pedagogik jarayonni yagona tizim sifatida ko‘rib chiqishga imkon beradi, bunda tarbiyachi, bola, pedagogik metod va mashg‘ulot shakllari o‘zaro bog‘liq holda umumiy maqsadga xizmat qiladi. Ushbu yondashuv bo‘lajak tarbiyachilarga kasbiy vazifalarni samarali va ijodiy bajarishga tayyorlash, nazariy bilimlarini amaliy faoliyat bilan uyg‘unlashtirish hamda refleksiv va metakognitiv kompetensiyalarni shakllantirish imkonini beradi.