IQLIM OʻZGARISHI SHAROITIDA QISHLOQ XOʻJALIGI GEOGRAFIYASIDAGI OʻZGARISHLAR VA OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI HUDUDIY TAʼMINLASH. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada global iqlim oʻzgarishi, xususan, qurgʻoqchilik, suv resurslari taqchilligi va haroratning koʻtarilishi sharoitida Oʻzbekiston qishloq xoʻjaligi geografiyasida roʻy berayotgan tarkibiy va fazoviy transformatsiyalar tadqiq etilgan. Muallif iqlimiy omillarning agrosanoat majmuasi tuzilmasiga taʼsirini baholab, turli tabiiy-geografik rayonlarda oziq-ovqat xavfsizligini hududiy taʼminlash muammolarini tahlil qiladi. Maqolada suv va yer resurslaridan oqilona foydalanish, qishloq xoʻjaligini diversifikatsiya qilish hamda hududlarning oziq-ovqat mustaqilligini oshirish boʻyicha iqtisodiy-geografik tavsiyalar va strategik yondashuvlar ishlab chiqilgan.