“SAIDA ZUNNUNOVA IJODIDA INSONIY TUYG‘ULARNING TALQINI” (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yorqin namoyandalaridan biri Saida Zunnunova ijodida insoniy tuyg‘ularning badiiy talqini tahlil qilinadi. Shoiraning she’riy va nasriy asarlarida muhabbat, mehr-oqibat, sadoqat, vatanparvarlik, inson qadr-qimmati, ona siymosiga hurmat hamda hayot go‘zalligiga bo‘lgan munosabatning ifodalanish xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, adibaning inson ruhiyatini tasvirlashdagi mahorati, badiiy obrazlar yaratishdagi o‘ziga xos uslubi hamda asarlarining ma’naviy-tarbiyaviy ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil etiladi.