O‘SMIRLARDA ME’YORIY BO‘LMAGAN XULQ-ATVORNING PSIXOLOGIK DIAGNOSTIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlarda me’yoriy bo‘lmagan xulq-atvorning psixologik xususiyatlari, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy-psixologik omillar hamda psixologik diagnostika masalalari tahlil qilingan. O‘smirlik davrida uchraydigan deviant xulq-atvor ko‘rinishlari, ularning kelib chiqish sabablari va namoyon bo‘lish mexanizmlari ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, me’yoriy bo‘lmagan xulq-atvorni aniqlashda qo‘llaniladigan psixodiagnostik metodlar, ularning amaliy ahamiyati hamda profilaktik va korreksion ishlarni tashkil etishning psixologik jihatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari o‘smirlar bilan ishlovchi psixologlar, pedagoglar va ota-onalar uchun muhim ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.