MUSTAQILLIK DAVRIDA O‘ZBEK SHE’RIYATI: MAZMUN VA SHAKL YANGILANISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan keyingi davrda she’riyatning rivojlanish jarayoni, undagi g‘oyaviy-badiiy yangilanishlar, milliylik va umuminsoniylik uyg‘unligi, shuningdek, zamonaviy shoirlar ijodida aks etgan asosiy tendensiyalar tahlil qilinadi. Mustaqillik davri she’riyati milliy o‘zlikni anglash, tarixiy xotirani tiklash va erkin fikrni ifodalash imkoniyatlari kengaygan davr sifatida baholanadi.