“XAMSA” VA “ILOHIY KOMEDIYA” NAVOIY VA DANTE BADIIY MEROSIDA INSONIYAT TAQDIRI VA QADRIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada Alisher Navoiyning "Xamsa" hamda Dante Aligyerining "Ilohiy komediya" asarlarida ifodalangan insoniyatning universal g‘oyalari – ma’naviy izlanishlar, adolat, muhabbat, ilohiy haqiqatga intilish kabi mavzular qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda Sharq va G‘arb madaniyatlarining bu ikki buyuk namoyandasi asarlaridagi badiiy uslub, ramziylik, falsafiy qarashlar hamda ularning zamonaviy insoniyat uchun ahamiyati ko‘rib chiqiladi.