MATEMATIKA DARSLARIDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING O‘QUVCHILAR BILIMINI OSHIRISHDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada matematika darslarida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning o‘quvchilar bilimini oshirishdagi ahamiyati, ularning o‘quvchilarning mushohada yuritish va ijodiy fikrlash jarayoniga ta’siri hamda zamonaviy ta’limda yuzaga kelayotgan real ehtiyojlar asosida olib borilishi keng yoritiladi. Matematika fani kompleks mantiqiy hamda amaliy bilimlarni talab qilganligi sababli, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari vositalarining dars jarayonlariga tatbiq etilishi o‘quvchilarning mavzu mohiyatini teran anglashiga, amaliyot va nazariyani uyg‘unlashtirishga va bilimlarni individal tarzda chuqurlashtirishga zamin yaratadi.