OILAVIY MUHITDA BOLALARGA NISBATAN ZO‘RAVONLIKNING OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada oilaviy muhitda bolalarga nisbatan zo‘ravonlikning kelib chiqish sabablari, uning bola psixik rivojlanishiga salbiy ta’siri hamda zo‘ravonlikning oldini olishning psixologik mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, sog‘lom oilaviy muhitni shakllantirish, ota-onalik kompetensiyasini rivojlantirish, maktab psixologi va boshqa mutaxassislarning profilaktik faoliyati yoritilgan.