MAKTABGACHA TA’LIMDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik va metodik asoslari yoritilgan. Tadqiqotda sun’iy intellektning bolalarning bilish faoliyatini rivojlantirish, individual ta’lim ehtiyojlarini aniqlash hamda ta’lim jarayonini samarali tashkil etishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, interaktiv dasturlar, aqlli ta’lim platformalari va raqamli vositalardan foydalanish orqali maktabgacha yoshdagi bolalarning ijodkorlik, muloqot va muammolarni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqilgan. Maqolada sun’iy intellektni ta’lim jarayoniga joriy etishda pedagoglarning roli, metodik yondashuvlar hamda mavjud muammolar va ularning yechimlari haqida tavsiyalar berilgan.