IJTIMOIY TARMOQLARNING INSON HAYOTIGA IJOBIY VA SALBIY TA’SIRLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning inson hayotiga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy ta’sirlari tahlil qilingan. Ijtimoiy tarmoqlarning muloqot, ta’lim, biznes va axborot almashinuvidagi ahamiyati yoritilib, ularning inson ruhiyati, salomatligi, yoshlar tarbiyasi va axborot xavfsizligiga ta’siri ilmiy jihatdan ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ijtimoiy tarmoqlardan oqilona foydalanishning ahamiyati hamda raqamli madaniyatni shakllantirish masalalari bayon etilgan. Tadqiqot natijalari ijtimoiy tarmoqlardan samarali foydalanish orqali ularning ijobiy jihatlarini kuchaytirish va salbiy oqibatlarini kamaytirish zarurligini ko‘rsatadi.