MOLIYAVIY HISOBOTNING XALQARO STANDARTLARIGA OʻTISH BOSQICHLARI VA MUAMMOLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada moliyaviy hisobotning xalqaro standartlariga o‘tish jarayonining asosiy bosqichlari va uchraydigan muammolari atroflicha yoritilgan. Mamlakatimizda xalqaro amaliyotda keng qo‘llanilayotgan moliyaviy hisobot standartlariga o‘tish zaruriyati, o‘tish mexanizmi, mavjud to‘siqlar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari muhokama qilingan. Maqolada zamonaviy talablar asosida hisobot yuritishning ustuvor jihatlari va milliy buxgalteriya hisobi amaliyotini xalqaro standartlarga moslashtirish istiqbollari ilmiy asoslangan tarzda tahlil qilingan.