ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALAR BILAN OLIB BORILADIGAN ISHLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning rivojlanish xususiyatlari, ularning ta’lim-tarbiyasini tashkil etishning pedagogik va psixologik jihatlari hamda korreksion-rivojlantiruvchi ishlarning mazmuni yoritilgan. Eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning nutqiy, aqliy va ijtimoiy rivojlanishini ta’minlashda maxsus pedagogik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim jarayonida surdopedagogik metodlardan foydalanish, ota-onalar bilan hamkorlikni yo‘lga qo‘yish va bolalarning jamiyatga muvaffaqiyatli integratsiyasini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqilgan.