“GEOMETRIK SHAKLLARNI O‘RGANISH METODIKASI” (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida geometrik shakllarni o‘qitish metodikasining nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan. Geometrik shakllarni o‘rganish jarayonida o‘quvchilarning fazoviy tasavvuri, mantiqiy tafakkuri, matematik savodxonligi va ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, geometriya darslarida zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda interfaol metodlardan foydalanishning afzalliklari, geometrik tushunchalarni shakllantirishning samarali usullari va amaliy tajribalar asosida metodik tavsiyalar berilgan.