YOSH PEDAGOGLARNING KASBIY MUVAFFAQIYATIDA SHAXSLARARO MULOQOTNING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada yosh pedagoglarning kasbiy faoliyatida shaxslararo muloqotning tutgan o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shaxslararo muloqot pedagogning o‘quvchilar, hamkasblar, ota-onalar hamda ta’lim jarayonining boshqa ishtirokchilari bilan samarali hamkorlikni yo‘lga qo‘yishida muhim omil sifatida tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada kommunikativ kompetentlik, empatiya, tinglash madaniyati va konstruktiv muloqot ko‘nikmalarining yosh pedagoglarning kasbiy muvaffaqiyatiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan. Yosh pedagoglarda samarali muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishning psixologik-pedagogik imkoniyatlari hamda ta’lim sifatini oshirishdagi roli ochib berilgan.