RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDATA’LIM TIZIMINI MODERNIZATSIYA QILISH YO’LLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada iqtisodiyotni raqamlashtirish jarayonining ta’lim tizimiga ta’siri, zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarni qo’llash imkoniyatlari, ularni joriy etishning afzallik va muammolari tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli iqtisodiyot sharoitida ta’lim tizimida kadrlar tayyorlash sifatini oshirish, innovatsion ta’lim tizimini tashkil etish, onlayn ta’lim platformalari, sun’iy intellekt va blokcheyn tizimlarini ta’lim jarayoniga tatbiq etish yo’llari haqida fikr yuritiladi. Tadqiqot natijasida, iqtisodiyotni raqamlashtirish ta’lim tizimining samaradorligini oshirishi, zamonaviy kadrlar tayyorlash tizimini takomillashtirishi aniqlangan.