TALAB VA TAKLIFNING BOZOR NARXIGA TA’SIRI - Abirov Ruxshod Ashirovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bozor iqtisodiyotining asosiy tushunchalari – talab va taklif kategoriyalari tahlil qilinadi. Talab va taklif qonunlari, ularning o‘zaro ta’siri hamda narxlarning shakllanishidagi roli yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston iqtisodiy amaliyotidan misollar keltiriladi va talab-taklif muvozanatining ahamiyati ochib beriladi.