OLIY OʻQUV YURTLARIDA OʻQITISH UCHUN PYTHON DASTURLASH TILINI TANLASH ASOSLARI - Otaxanov Nurillo Abdumalikovich; Zarifa Turdaliyeva Dilshodbek qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda oliy oʻquv yurtlarida dasturlash tillarini oʻqitish bitiruvchilarning kasbiy faoliyatga tayyorgarlik darajasini oshirishda munim ahamiyat kasb etadi. Bu muammonoi samarali hal qilish omillaridan biri ‒ bu katta sondagi dastrulash tillaridan qaysi birini oʻqitish uchun tanlab olishdan iborat. Quyidagi maqola oliy oʻquv yurtlarida oʻqitish uchun dasturlash tilini tanlash masalasiga bagʻishlangan. Unda ishonchli manbalar asosida Python dasturlash tilini bunday til sifatida tanlash boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.