O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA AVTOMOBIL YO‘LLARINING RIVOJLANTIRISH CHORA-TADBIRLARI - Qodirov Alisherxon Obidjon o‘g‘li, (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasida avtomobil yo‘llarining rivojlantirish chora-tadbirlari davlatning zamonaviy infratuzilmasini shakllantirish, iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyotini ta’minlash, aholining farovon yashashini qo‘llab-quvvatlash hamda hududlar o‘rtasidagi transport aloqalarini mustahkamlashning asosiy yo‘nalishlaridan biri sanaladi. Respublikada avtomobil yo‘llari transport tizimida muhim o‘rin egallaydi, chunki qalqon va kamarbasta mintaqalar o‘rtasida barqaror harakatlanishni kafolatlash, yuk va yo‘lovchi tashish hajmini oshirish, hududlarning iqtisodiy salohiyatidan samarali foydalanish imkoniyatini beradi. Shu sababli, avtomobil yo‘llarining rivojlantirish chora-tadbirlari davlat siyosati va strategik rejalar doirasida alohida ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida avtomobil yo‘llarining rivojlantirish chora-tadbirlari haqida ma'lumotlar berilgan.