BANK AKTIVLARINING SAMARALI FOYDALANISHNING MOHIYATI VA VAZIFALARI - Samadova Nilufar Sulton qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Mazkur tezisda tijorat banklarida aktivlar turlari, ularning tasnifi, va ular bilan bog‘liq jarayonlarning muhim jihatlari ko‘rib chiqildi. Shuningdek, aktivlarni optimallashtirish va bank faoliyatining samaradorligini oshirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqildi. Tijorat banklarida aktivlarni tahlil qilish, bank faoliyatini yanada samarali boshqarish va resurslardan oqilona foydalanish maqsadida amalga oshiriladi. Ushbu mavzu bo‘yicha mahalliy va xorijiy olimlarning ilmiy-nazariy yondashuvlari turli nuqtai nazarlardan tahlil qilingan bo‘lib, ular orasida bank aktivlari  nazariy asoslari, amaliy tajribalar va innovatsion yondashuvlar mavjudligi o’rganildi.