O’ZBEKISTONDA XALQARO AUDIT STANDARTLARINI QO’LLASH MASALALARI ULARNING MOHIYATI VA VAZIFALARI - Temirov Shaxzod, (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada O‘zbekiston Respublikasida xalqaro  audit standartlarini qo’llash masalalari  rivojlanish bosqichlari va istiqbollari tahlil qilinib, uni yanada takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqotda zamonaviy boshqaruv va nazorat usullari — xalqaro audit standartlari, KPI ko‘rsatkichlari hamda byudjetlashtirish mexanizmlari asosida auditorlik jarayonlari, hisob yuritish tizimlari va nazorat funksiyalarining rivojlanish tendensiyalari o‘rganilgan. AT Aloqa banki misolida markaziy va filial darajasida auditorlik faoliyatining dinamikasi, ichki auditning samaradorligi, moliyaviy nazoratning takomillashuvi hamda bank boshqaruvida auditorlik tizimining o‘rni chuqur tahlil qilingan.