DISAGREEMENTS BETWEEN TEENAGERS AND PARENTS: CAUSES, CONSEQUENCES, AND SOLUTIONS - Masharipova Dinora Abdullayevna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: O‘smirlar va ota-ona o‘rtasidagi kelishmovchiliklar inson hayotining muhim va murakkab davrlaridan biri bo‘lmish o‘smirlik davrida yuzaga keladigan tabiiy hodisalardandir. Bu davrda shaxs shakllanish jarayoni kechadi, o‘smirlar o‘zligini anglab, mustaqil qarorlar qabul qilishga intiladi. Shu bilan birga, ota-onalar farzandlarini tarbiyalashda o‘z tajribalari va qadriyatlarini asos qilib olgan holda qat’iy talablar qo‘yadi. Bu ikki tomonning hayotiy qarashlari va istaklari ko‘pincha to‘qnashib, munosabatlarda ziddiyatlarni keltirib chiqaradi. Ushbu munosabatlardagi kelishmovchiliklar sabablari, oqibatlari va yechim yo‘llarini tahlil qilish juda muhimdir, chunki oilaviy muhitning sog‘lomligi va yosh avlodning ijtimoiy hamda psixologik rivojlanishi to‘g‘ridan-to‘g‘ri shu munosabatlarga bog‘liqdir.