(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Zamonaviy texnologiyalar rivojlanishi bilan sanoat, transport, tibbiyot va axborot-kommunikatsiya tizimlarida avtomatlashtirish darajasi tobora oshib bormoqda. Bunday tizimlarda jarayonlarni faqat to‘g‘ri bajarish emas, balki ularni aniq belgilangan vaqt oralig‘ida bajarish ham muhim ahamiyat kasb etadi. Aynan shu ehtiyoj real vaqt operatsion tizimlarining (Real-Time Operating Systems – RTOS) paydo bo‘lishiga sabab bo‘lgan.