(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq shoiri Muhammad Yusufning hayoti va ijod yo‘li ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shoir she’riyatida aks etgan Vatan, ona, muhabbat, sog‘inch va insoniy qadriyatlar masalasi markaziy o‘rinda turadi. Maqolada Muhammad Yusufning bolalar va kattalar uchun yozilgan she’rlaridagi g‘oyaviy-badiiy xususiyatlar ochib beriladi, shuningdek, shoir ijodining tarbiyaviy ahamiyati yoritiladi. Uning vatanparvarlik ruhidagi asarlari yosh avlod qalbida milliy g‘urur va yurtga sadoqat tuyg‘ularini shakllantirishdagi o‘rni asoslab beriladi.