(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotida alohida o‘rin tutgan shoir Aleksandr Faynberg ijodida inson ruhiyati, ichki kechinmalar va ma’naviy kamolot masalalari ilmiy tahlil qilinadi. Shoirning lirik qahramoni ruhiy izlanish, o‘zlikni anglash va hayot mazmunini izlash jarayonida namoyon bo‘ladi. Maqolada Faynbergning qisqa she’riy misralari asosida uning badiiy uslubi va ma’naviy tamoyillari yoritiladi.