(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur maqola ispan tilidagi rasmiy va norasmiy muloqot jarayonida yolg‘onning xushmuomalalik strategiyasi sifatida qo‘llanishini lingvopragmatik yondashuv asosida tahlil qilishga bag‘ishlanadi. Tadqiqotda yolg‘on nutqiy xatti-harakat sifatida faqat salbiy hodisa emas, balki muayyan kommunikativ vaziyatlarda ijtimoiy muvozanatni saqlash, suhbatdoshning ijtimoiy qiyofasini (face) himoya qilish va muloqot samaradorligini oshirishga xizmat qilishi ko‘rsatib beriladi. Ispan tilidagi rasmiy va norasmiy dialoglardan olingan misollar asosida yolg‘on va xushmuomalalik strategiyalarining o‘zaro uyg‘unlashuvi ochib beriladi.