(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu ishda vodorod atomi va ko‘p elektronli gazlarning spektr xususiyatlari, energiya sathlarining kvantlanishi hamda spektral chiziqlarning hosil bo‘lish mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Vodorod spektrining soddaligi uni kvant mexanikasi nazariyalarini tekshirish uchun asosiy modelga aylantiradi. Ko‘p elektronli gazlar spektridagi murakkablik esa elektronlararo o‘zaro ta’sir, spin-orbital bog‘lanish va molekulyar o‘tishlar bilan izohlanadi.