(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur ilmiy tezis tijorat banklarida onlayn xizmatlarning rivojlanishi va ularning bank faoliyati samaradorligiga ko‘rsatadigan iqtisodiy hamda ijtimoiy ta’sirini kompleks tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot doirasida raqamli transformatsiya jarayonida joriy etilgan mobil banking, internet banking, masofaviy to‘lovlar va onlayn kreditlash xizmatlarining banklar va iste’molchilar uchun iqtisodiy samaradorligi baholanadi. Tahlillar natijasida aniqlanishicha, onlayn xizmatlardan foydalanish banklarning bitta tranzaksiya uchun o‘rtacha operatsion xarajatlarini an’anaviy filial xizmatlariga nisbatan 40–60 foizgacha kamaytirish imkonini beradi.