(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Sun’iy intellekt (SI) turli sohalarni o‘zgartiradi va ta’lim ham bundan mustasno emas. SI texnologiyasidagi tezkor yutuqlar ta’limni baholash bo‘yicha mutaxassislar uchun o‘qitish va o‘rganish tajribasini yaxshilash uchun zarur bo‘ldi. SI asosidagi ta’limni baholash vositalari ko‘plab afzalliklarni beradi. SI ta’limni taqdim etish va baholash usulini inqilob qilish potensialiga ega va natijada talabalar uchun yaxshi ta’lim natijalariga olib keladi. Ushbu ilmiy ishda ta’limni o‘lchash va baholashda SI vositalarining turli xil qo‘llanilishini o‘rganadi.Sun’iy intellekt vositalari orqali test sinovlarini avtomatik tekshirish, yozma ishlarni baholash, o‘quvchilarning individual o‘zlashtirish darajasini tahlil qilish va ularni real vaqt rejimida kuzatish kabi imkoniyatlar ochiladi.