(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur ilmiy tezisda ta’lim tizimida boshqaruv mexanizmining nazariy-metodologik asoslari kompleks tahlil qilingan. Tadqiqotda boshqaruv tushunchasining mazmuni, klassik va zamonaviy boshqaruv nazariyalarining ta’lim sohasidagi ahamiyati, shuningdek, ta’lim muassasalarini boshqarish modellarining mohiyati ochib berilgan. Ta’lim tizimida samarali boshqaruvni ta’minlashda tizimli, ishtirokchi va kontekstual yondashuvlarning o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.