(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Maqolada ingliz va o‘zbek maqollarida uchraydigan metaforalarning mazmuniy xususiyatlari, ma’no ko‘chish jarayoni va obrazlilik darajasi tahlil qilindi. Tadqiqot davomida taqqoslov, semantik tahlil hamda kontekstual yondashuv metodlaridan foydalanildi. Ingliz va o‘zbek maqollaridagi metaforalar inson xarakteri, mehnat, tabiat, ijtimoiy munosabatlar kabi sohalarni tasvirlashda umumiyliklarni namoyon etishi ko‘rsatildi. Tahlil natijasida har ikki tildagi metaforalar milliy dunyoqarash, madaniy qadriyat va mentalitetni aks ettirishi aniqlandi.