(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchilarning bilim egallashi bilan bir qatorda, ularda real hayotda uchraydigan muammolarni mustaqil tahlil qilish, ularni hal etish, ijodkorlik bilan yondashish va samarali qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. An’anaviy ta’limda o‘quvchilar tayyor bilimlarni qabul qilishga ko‘proq yo‘naltirilgan bo‘lsa, bugungi kunda ta’lim jarayoni amaliyot bilan uyg‘unlashgan, izlanish va tadqiqotga asoslangan yondashuvlarni talab qiladi. Shunday metodlardan biri — Loyiha asosidagi o‘qitish (Project-Based Learning, PBL) hisoblanadi.