(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur maqolada buyuk mutafakkir va shoir Alisher Navoiy qalamiga mansub “Farhod va Shirin” dostoni asosida ilgari surilgan tarbiyaviy g‘oyalar, axloqiy-etik tamoyillar, insonparvarlik, mehnatsevarlik, sadoqat, muhabbat va vatanparvarlik kabi fazilatlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Asardagi bosh qahramonlar obrazi orqali komil inson tarbiyasi masalasi yoritilib, dostonning yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyati asoslab beriladi.