(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Tilning konseptual tuzilmasida frazeologik birliklar alohida o‘rin tutadi. Ular xalq tafakkurining tildagi in’ikosi, madaniy tajriba va ijtimoiy ong mahsulidir. Frazeologizmlar tilning semantik tizimida shunchaki barqaror birikmalar emas, balki konseptual va madaniy bilimlarni tashuvchi kognitiv birliklar sifatida namoyon bo‘ladi. Somatik frazeologik birliklarning lingvomadaniy tahlili bizga tilning prototipik qatlamlariga chuqurroq kirib borish va frazeologik birliklarning bilvosita (implitsit) va ochiq (eksplitsit) ma’nolarini madaniyat belgisi sifatida aniqlash va talqin qilish imkonini beradi.