(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Nigella sativa(Qora sedana) urug‘i ekstraktining lipid almashinuviga ko‘rsatadigan ta’sirini, shuningdek uning doza-ta’sir bog‘liqligini aniqlash va giperlipidemiya sharoitida foydali farmakologik samaralarini baholash. Bu ekstraktni tabiiy kelib chiqadigan potentsial gipolipidemik vosita sifatida asoslash muhim ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.