(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
O‘zbek tilida qushlarning ovoz harakatini ifodalovchi tovush fe’llari hayvonlarga xos tovush fe’llari tarkibida o‘rganiladi. Qushlar, parrandalarning turi yurtimizda 500 dan ortiq bo‘lib, ularning tovushini ifodalovchi fe’llar 100 ga yaqin. Ba’zan bir tovush fe’li orqali bir nechta qush turining ovozi ifodalanishi mumkin. Qushlar insonga yaqin jonli mavjudot bo‘lgani tufayli ularning ovoz harakati bilan bog‘liq tovush fe’llari tilda miqdoran ko‘p.