(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida Google Classroom platformasidan foydalanishning pedagogik, tashkiliy va texnologik afzalliklari tahlil qilinadi. Raqamli ta’lim muhitida o‘quv jarayonini samarali tashkil etish, masofaviy va aralash ta’limni qo‘llab-quvvatlash hamda ta’lim oluvchilarning mustaqil o‘rganish kompetensiyalarini rivojlantirishda ushbu platformaning o‘rni yoritib berilgan. Tadqiqot jarayonida Google Classroom’ning funksional imkoniyatlari, baholash va monitoring mexanizmlari hamda akademik halollikni ta’minlashdagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslandi. Tadqiqot natijalari platformaning oliy ta’lim muassasalarida ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiluvchi samarali raqamli vosita ekanligini ko‘rsatadi.