(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning o‘zlashtirish darajasini belgilashda qo‘llaniladigan metodlar tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida bilim, ko‘nikma va malakalarni aniqlashning pedagogik ahamiyati yoritilib, og‘zaki, yozma, amaliy, test hamda formatif baholash metodlarining imkoniyatlari va cheklovlari ilmiy-nazariy jihatdan o‘rganiladi. Shuningdek, baholash mezonlarini to‘g‘ri tanlash orqali o‘quvchilarning ta’lim samaradorligini oshirish masalalariga e’tibor qaratiladi.