(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Prezidentimiz Shavkat Miromonovich Mirziyoev tashabbuslari bilan Xalqaro baxshichilik san’ati festivalini o’tkazish yo’lga qo’yildi. Baxshichilik san’atini tiklash va uni yangi avlodga etkazib berish yo’lida yuqori saviyadagi islohotlar olib borilmoqda.1 2021 yil 16 dekabr kuni YUNESKOning Nomoddiy madaniy merosni asrash hukumatlararo qo’mitasi tomonidan Baxshichilik san’ati Insoniyatning nomoddiy madaniy merosi reprezentativ ro’yxatiga kiritilgani kata voqelik bo’ldi. Mazkur maqolada Samarqand – qo’rg’oncha baxshichilik yo’nalishida ijod qilgan Nurmon shoir haqida so’z boradi.